Bekendmaking Jury Leden CDC 2023
vdbfotos.be

Bekendmaking Jury Leden CDC 2023

27/10/2023

Hierbij de bekendmaking van onze Jury voor de CDC 2023

  • Jef Govaerts
  • Brecht D'Hoore
  • Ludger Neuhaus

Een bewuste keuze voor een internationale, onafhankelijke jury, ik denk dat iedereen dit sterk op prijs stelt.

 

 

Jef Govaerts

Jef Govaerts heeft een indrukwekkende staat van dienst in de paardenwereld. Hij beoefend momenteel de functie van Paarden Consulent bij BWP, waar hij tevens actief is als veulencontroleur. Bovendien heeft hij een bewezen staat van dienst als succesvolle fokker van dressuurpaarden en heeft hij de eer om voorzitter te zijn van de BWP hengstenjury voor dressuur.

Jef Govaerts heeft eigenlijk geen introductie nodig. Hij is al sinds het prille begin betrokken bij de ontwikkeling van de dressuurpaardenfokkerij in België. Zijn kennis op het gebied van merriestammen en succesvolle hengsten is onbetwistbaar. Ook zijn beoordelingsvaardigheden als het gaat om jonge paarden zijn van topniveau.

Het is dan ook geen verrassing dat we Jef Govaerts hebben uitgenodigd om als jurylid deel te nemen aan onze aanlegtesten in 2023.

Brecht D’Hoore

Brecht D'Hoore heeft onlangs zijn intrek genomen in het Brabantse Huijbergen in Nederland, waar hij samen met Dominique D'Hoore een manege en pensionstal beheert. Brecht, een 34-jarige Belg, is geboren in Tielt en heeft al indrukwekkende prestaties geleverd.

Dit jaar behaalde hij met de KWPN-goedgekeurde hengst Inverness opmerkelijke successen, waaronder twee overwinningen in Aken: één in de Intermediate Freestyle op muziek en één in de Intermediate I. Daarnaast behaalde hij een vijfde plaats in de Prix St. Georges. Naast zijn eigen sportieve prestaties houdt Brecht zich bezig met fokken, opfokken en het voorbereiden van paarden voor de competitie. Hij deelt zijn kennis en expertise ook door les te geven en ruiters en amazones te begeleiden.

Brecht D'Hoore's bekwaamheid in het beoordelen van de natuurlijke aanleg en kwaliteiten van jonge dressuurpaarden, samen met zijn ruime ervaring, maken hem een waardevolle toevoeging. Daarom nodigen we hem graag uit om deel te nemen als jurylid aan onze 14e Corsendonk Dressage Cup.

Ludger Neuhaus

Het is al een paar jaar geleden dat we voor het laatst een Duits jurylid hebben gehad bij de Corsendonk Dressage Cup. Ludger Neuhaus is een ervaren dressuurruiter, fokker, trainer en coach met veel kennis in het trainen van jonge paarden.

Hij begrijpt goed waar de kwaliteiten van jonge dressuurpaarden liggen, en daarom vragen mensen vaak om zijn advies bij het opleiden van deze paarden. Ook heeft Ludger Neuhaus zo’n 10 jaar lang Stoeterij Moosbend in België beheerd. We zijn daarom enorm blij dat hij heeft toegezegd om als jurylid deel te nemen aan ons evenement.